Verenigingen nog beter ondersteunen

Geplaatst op vr 14.06.2024

Met een nieuw erkennings- en subsidiereglement willen we verenigingen en organisatoren nog beter ondersteunen om, samen met ons, van Dilbeek een levendige gemeente te maken. Je kan je nu alvast voorbereiden op jouw aanvraag door de reglementen er op na te lezen en door naar het Kenniscafé van 24 juni te komen.

Erkenningsreglement

Verenigingen kunnen vanaf september hun erkenning aanvragen voor een periode van zes jaar. Dankzij die erkenning kunnen ze een beroep doen op verschillende ondersteuningsmogelijkheden zoals subsidies of de terugbetaling van participatiepastarieven. Daarnaast biedt het extra voordelen zoals bijvoorbeeld lagere tarieven voor zaalhuur of het lenen van gemeentelijke materialen.

Subsidiereglement

Het subsidiereglement bestaat uit twee onderdelen: basissubsidies en projectsubsidies.

Basissubsidies zijn bedoeld om de basiswerking van verenigingen te ondersteunen. 

Projectsubsidies zijn bedoeld om verenigingen te stimuleren waardevolle initiatieven te ontwikkelen rond vooraf bepaalde thema’s uit onze meerjarenplanning. In 2025 én 2026 zijn dat:

  • Duurzaamheid
  • Openheid & toegankelijkheid 
  • Vrijwilligerswerk

Meer Informatie op doemee.dilbeek.be/reglement 

Kenniscafé

Uiteraard zijn jullie ook welkom op het kenniscafé voor verenigingen op 24 juni om 19.30 uur in Westrand. Daar krijgen de verenigingen meer uitgebreid uitleg over dit nieuws.
Via een aantal inspiratiesessies zal je van specialisten ter zake een aantal ideeën voorgeschoteld krijgen die mogelijks van toepassing kunnen zijn op jouw vereniging of organisatie. Zeker de moeite om kennis met hen te komen maken.