Sport je slim

Geplaatst op di 29.05.2018

​Van 20 tot 24 augustus komt Sport je slim terug. Voldoende bewegen wordt er gecombineerd met het aanleren van een goede studiemethode. Die combinatie zorgt ervoor dat je kansen om te slagen aanzienlijk verhogen.

‘EEN GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM’          

Via de lessen studiemethode worden de kinderen ondergedompeld in de wereld van ‘hoe studeren’. De leerlingen willen hun studiemethode bijschaven en zo de kans grijpen om dit schooljaar nog te slagen of willen zich voorbereiden om een volgend schooljaar succesvol te starten.

De intellectuele inspanningen worden afgewisseld met lichamelijke ontspanning. We richten ons enerzijds op sport en beweging én anderzijds gaan we bewegen en studiemethode tot een eenheid brengen. We staan ook even stil bij de invloed van voeding op de concentratie en het leren. Daarnaast focussen we op talenten. Ons doel is dat een kind sterker wordt, zich beter voelt in zijn vel. Succesbeleving is belangrijk. En wanneer je succes beleeft, kan je genieten, krijg je meer energie en kan je je ook beter concentreren op leren. De onderdelen studie-methode en sport zullen dagelijks in gelijke mate aan bod komen.

OUDERS BETREKKEN     

Belangrijk is dat ouders hun kind kunnen ondersteunen in dit nieuwe studieproces. Daarom bieden we de laatste dag van het externaatkamp de mogelijkheid aan de ouders om kennis te maken met de aangeleerde studiemethode.

NA HET KAMP WORD JE  UITGENODIGD VOOR EEN OPVOLGMOMENT

Na het kamp kan je genieten van één opvolgmoment. Tijdens die opvolgmomenten in groep kan je je leerstof meebrengen en kijken we waar je vastloopt en hoe het misschien wel kan lukken.