Buurtbakkers

Welkom bij de Buurtbakkers!

Ontmoet de buurtbewoners van de Reinaertwijk. Deze vrouwen kwamen enkele weken lang samen hun lekkerste desserts aan elkaar voorschotelen en leerden elkaar kennen door een aangename babbel. Klik verder om meer te weten te komen over het Buurtbakkers project en leer de vrouwen achter de desserts kennen!

Wist je dat?

Het kookboekje van de Buurtbakkers komt er aan!

Wist je dat de recepten van de Buurtbakkers zo lekker zijn, dat we een kookboekje gaan uitbrengen? Hou zeker onze website in de gaten voor meer info, zodat ook jij binnenkort de verrukkelijke desserts van onze Buurtbakkers kan proeven.

Leer meer over het project

Project Buurtbakkers

In het buurtlokaal in de Reinaertwijk kwamen 10 weken lang 13 vrouwen uit verschillende culturen elke vrijdag samen om er hun favoriet gebak aan elkaar te tonen. Terwijl deeg wordt gekneed en beslag wordt gemengd, werden barrières doorbroken en vriendschappen gesmeed over grenzen heen. Elke week kreeg iemand anders de opdracht om iets te voorzien voor de volgende week en dat leverde soms heel verrassende resultaten op. Van een echte Vlaamse klassieker zoals een appeltaart of bewaarwafeltjes tot een Franse Biscuit de Savoie en een heerlijke Bulgaarse tulbandcake of zelfs de meer exotische Marokkaanse koekjes met kokosschilfers, amandelen en een pak geraspte centwafers.
Met veel enthousiasme leerden de vrouwen de meest verrukkelijke zoete lekkernijen. Oude familierecepten die al generaties lang worden doorgegeven, werden hier naar hartenlust met elkaar gedeeld. 
De Buurtbakkers kijken zelf met een glimlach en een volle maag op het project terug en delen ook graag hun recepten en verhalen.