Wijngaardstraat terug open op 16 november

Geplaatst op ma 12.11.2018

UPDATE 2

Deze week wordt er geasfalteerd en de nodige signalisatie geplaatst zodat vrijdag de wijngaardstraat terug open kan gaan. De beplanting is voorzien voor begin december.

 

UPDATE

Vanaf maandag 8 oktober zal de Wijngaardstraat volledig afgesloten worden ter hoogte van de spoorwegbrug zodat de beschadigde betonnen wegenis ter hoogte van huisnummers 37 en 75 kan hersteld worden in asfalt. De werken duren tot half november.

Bewoners van Plankenveld kunnen hun woning dan enkel bereiken via de Wijngaardstraat - Jan de Trochtraat. 

 

Vanaf maandag 27 augustus start de aanleg van de fietspaden in de Wijngaardstraat, tussen het kruispunt met de Jan de Trochstraat en de spoorwegbrug.

Langs beide zijden van de weg zal er een fietspad worden aangelegd, gescheiden door een groenzone. Aan de rijweg zelf wordt niet gewerkt.

Om vlot te kunnen doorwerken wordt een gedeelte van de Wijngaardstraat gedurende de volledige looptijd van de werken afgesloten (van woning nummer 67 tot aan het kruispunt met de Jan de Trochstraat). Ook de toegang via Hemdeken zal ter hoogte van de Kouterstraat afgesloten worden.

Het spreekt voor zich dat de bewoners die in de werfzone wonen uiteraard steeds toegang zullen krijgen tot hun woning, net als de bewoners uit Plankenveld. Plaatselijk verkeer zal dus mogelijk blijven. Doorgaand verkeer én het busverkeer zal worden omgeleid via de Jan de Trochstraat.

Het einde van de werken is voorzien eind oktober.