Werken Baron de Vironlaan: wat zijn de volgende stappen?

Geplaatst op do 08.02.2024

Hieronder vind je een chronologisch overzicht van de volgende stappen.

1.Afwerken parkeervakken 

Momenteel worden de parkeervakken aangelegd in het stuk van de Baron de Vironlaan tussen de Sint-Alenalaan en de Berchemstraat. Hiervoor wordt een mengsel gebruikt van gras en klaver. Om dit mengsel alle kansen te geven om te groeien, zijn er linten gespannen om ervoor te zorgen dat er niet geparkeerd kan worden. Het parkeerverbod geldt tot dat de linten worden weggenomen.

2.Afsluiting van het kruispunt met de Berchemstraat 

Vanaf maandag 12 februari (start van de krokusvakantie) wordt er gewerkt aan het kruispunt met de Berchemstraat. Dit kruispunt zal volledig afgesloten worden: zowel doorgaand verkeer als lokaal verkeer zullen niet meer mogelijk zijn. 

De rijbaan zal opgebroken worden en de boordstenen zullen samen met de boordstenen van het stuk van de Baron de Vironlaan dat aansluit op de Ninoofsesteenweg gegoten worden. Dit zorgt voor een nettere en een stevigere afwerking. 

Lokale doorgang zal voorzien zijn via het kruispunt met de Sint-Alenalaan enerzijds en via het kruispunt met de Ninoofsesteenweg anderzijds. 

3.Gieten van de betonnen boordstenen

Begin maart (naar schatting 4 – 7 maart) zullen de boordstenen gegoten worden in het stuk van de Baron de Vironlaan dat aansluit op de Ninoofsesteenweg. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om op opritten te rijden tot dat de onderlaag asfalt wordt aangebracht. Deze overlast zal iets langer dan een maand duren. Over de boordstenen rijden kan schade veroorzaken voor zowel de wagen als boordsteen.

4. Aansluiting Sint-Alenalaan (extra fase)

Op het infomoment hebben een aantal bewoners de onveilige aansluiting met de Sint-Alenalaan aangekaart. We hebben hiernaar geluisterd en hebben een veiliger ontwerp laten uitwerken. Zodra dit ontwerp is goedgekeurd, zullen we dit delen op de website.