Vrijwilligers gezocht voor WZC Breugheldal

Geplaatst op di 07.05.2024
Sportieve vrijwilligers

De voorbije zomers genoten de bewoners van woonzorgcentrum Breugheldal van een fietstochtje met de duofiets. Ze kozen zelf waar de fietstocht heen ging: de kinderboerderij, het kasteel van Dilbeek, de watermolen, het Breughelkerkje van Sint-Anna-Pede, het ouderlijk huis, ...

Een unieke ervaring en voor herhaling vatbaar! Daarom huren we opnieuw de duofiets van 24 tot 28 juni en van 2 tot 6 september.

We zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met onze bewoners willen fietsen.

Heb jij zin om met een bewoner de “tour van Dilbeek” te rijden?  

Muzikale vrijwilligers

Muziek brengt sfeer in huis en hiervan kunnen onze bewoners erg genieten.  Af en toe organiseren we in woonzorgcentrum Breugheldal een aperitief concert van 10u45 tot 11u30.  Momenteel hebben we twee pianisten die klassieke muziek brengen.  Wij willen graag ons aanbod uitbreiden.

Speel jij gitaar, viool, fluit, cello,… en heb je 3 kwartiertjes tijd om onze bewoners te laten genieten van je muzikaal talent?

Creatieve vrijwilligers

Enkele bewoners met dementie hebben vroeger in hun vrije tijd geschilderd.  Wij denken dat het voor onze bewoners een meerwaarde kan zijn moesten zij begeleid en gestimuleerd worden om hun vroegere hobby opnieuw te kunnen uitoefenen.  Dit is als het ware een experimenteel atelier.  Het atelier kan éénmalig zijn of regelmatig doorgaan, afhankelijk van de behoefte van de bewoners en de beschikbaarheid van de vrijwilliger(s).

Voel jij je geroepen om samen met deze bewoners aan de slag te gaan en hen te begeleiden en te stimuleren om creatief aan de slag te gaan met verf ?

 

Geïnteresseerde vrijwilliger ?

Neem dan contact op met Liesbeth.kenens@dilbeek.be – 0491 62 91 76

of Tineke.smet@dilbeek.be – 0490 45 91 09