Voorbereidende werken Masterplan Dilbeekse kern

Geplaatst op vr 23.12.2016

Ter voorbereiding van de vernieuwingswerken van de  Dilbeekse kern gaat Synductis in januari van start met de werken aan de nutsleidingen.

Het gaat om de vernieuwing van aardgas, elektriciteit, water en telecom en zullen voornamelijk plaats vinden in het voetpad. Er wordt nog niet begonnen met de heraanleg van de wegen of rioleringen. Die zullen op een later tijdstip van start gaan. De hinder op het doorgaand verkeer blijft dan ook beperkt. 

De voorbereidende werken aan de nutsleidingen gebeuren in verschillende fasen. Ze starten in januari en duren tot ongeveer april. Tijdens de werken zal aangepaste wegsignalisatie voorzien worden en zullen de nodige omleidingen gebeuren om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Buurtbewoners krijgen een brief in de bus met meer uitleg. Voor meer informatie betreffende de werken kan u altijd bellen naar 078 05 35 00 en voor het openbaar vervoer kan u terecht  op www.delijn.be.

Fasering

Fase 1A: onderste gedeelte Spanjebergstraat

Fase 1A is voorzien tussen het kruispunt van de Verheydenstraat en de Kasteelstraat tot aan het kruispunt van de Spanjebergstraat en de Berchemstraat. Tijdens deze werken zal er eenrichtingsverkeer zijn naar de Ninoofsesteenweg, het verkeer komende van de Ninoofsesteenweg zal omgeleid worden via de Berchemstraat, naar de Baron de Vironlaan. 

Geschatte duur: 15 werkdagen (afhankelijk van o.a. weersomstandigheden)

Fase 1B: bovenste gedeelte Spanjebergstraat

Fase 1B is voorzien tussen het kruispunt van de Spanjebergstraat en de Berchemstraat en het kruispunt met de Ninoofsesteenweg, het verkeer zal enkel nog in een richting naar de Ninoofsesteenweg kunnen rijden, het overige verkeer zal via de Baron de Vironlaan omgeleid worden.

Geschatte duur: 5 werkdagen (afhankelijk van o.a. weersomstandigheden)

Fase 2: Kasteelstraat

Fase 2 is voorzien van aan het kruispunt van de Verheydenstraat tot aan het grote kruispunt van de Kasteelstraat met de Sportlaan, Tijdens de werken van deze fase zal het deel tussen de Verheydenlaan en de de Heetveldelaan afgesloten worden voor het verkeer. Het verkeer zal omgeleid worden via De Heetveldelaan naar de Sint-Alenalaan of de Baron de Vironlaan.

Geschatte duur: 10 werkdagen (afhankelijk van o.a. weersomstandigheden)

Fase 3: Sint-Alenalaan

Fase 3 is de Sint-Alenalaan aan de beurt, van aan het kruispunt met de Verheydenstraat tot aan het kruispunt met de Henri Moermanslaan, het verkeer zal van de Verheydenstraat naar de Baron de Vironlaan kunnen rijden (richting naar het gemeentehuis), Het overige verkeer zal omgeleid worden via de de Heetveldelaan.

Geschatte duur: 15 werkdagen (afhankelijk van o.a. weersomstandigheden)

Fase 4: Verheydenstraat

Fase 4 is de laatste fase, met name de Verheydenstraat tot aan de Ninoofsesteenweg. Hier blijft het eenrichtingsverkeer zo als vandaag aanwezig, naar de Ninoofsesteenweg toe.

Geschatte duur: 10 werkdagen (afhankelijk van o.a. weersomstandigheden)