Vierde editie werkbeurs Dilbeek

Geplaatst op vr 24.02.2017

Op 21 februari vond, in samenwerking met VDAB en Jobat, de vierde editie van de jaarlijkse werkbeurs Dilbeek plaats. Ondanks het verminderd aantal bezoekers, bleken de standhouders tevreden over de opkomst van de kandidaten. Kwalitatief primeerde op kwantitatief.

Met deze jobbeurs wordt aan werkzoekenden de kans gegeven om hun kans op tewerkstelling te optimaliseren. Ze kregen de mogelijkheid om langs de standen van de aanwezige bedrijven te wandelen en indien ze dit wouden, informatie te vergaren over openstaande vacatures.

Verder waren er ook workshops over online solliciteren en sociale media. Tijdens deze workshops zochten de mensen een antwoord op de vragen over hoe een werkzoekende zich online kan profileren of hoe iemand zijn Facebook, LinkedIn of Twitter kan inzetten in zijn zoektocht naar werk. Tijdens beide workshops, kregen de aanwezigen ook de kans om vragen te stellen. Na afloop van de workshops, bezochten een aantal deelnemers van de workshops ook nog de VDAB-stand om hun online profielen te laten screenen door een VDAB-consulent.