Verken 100 km aan prachtige wandeltrajecten in Dilbeek

Geplaatst op ma 27.11.2023

Goed nieuws voor alle wandelliefhebbers. Toerisme Vlaams-Brabant breidt het digitale wandelknooppuntennetwerk uit naar Dilbeek! Het wandelnetwerk strekt zicht uit over een indrukwekkende lengte van 100 km en maakt gebruikt van virtuele knooppunten. Op het terrein staan geen bordjes met nummers, maar de knooppunten zijn wel zichtbaar op de online wandelrouteplanner en de gratis app Wandelknooppunt. 

Ga op pad!

Met het digitale wandelnetwerk kom je op adem tussen het groen en verken je de vele Dilbeekse bezienswaardigheden. Wandel op onverharde paden en verscholen weggetjes en laat je verrassen door onontdekte plekjes. Onderweg kan je altijd even pauzeren in  één van de vele fijne cafés die langs de knooppunten liggen.

Toekomstplannen

In de loop van 2024 breidt Toerisme Vlaams-Brabant het netwerk uit naar Ternat, Affligem, Liedekerke en Roosdaal, waardoor ons wandelnetwerk perfect aansluit op de wandelnetwerken Pajottenland en Brabantse Kouters. In het najaar van 2024 zal het wandelnetwerk van Dilbeek dan ook beschikbaar zijn op een kaart!

Virtueel en bewegwijzerd

Het bestaande aanbod van wandellussen blijft behouden en is nog steeds bewegwijzerd met zeshoekige rood-witte borden. Ze vallen samen met de virtuele knooppunten en vormen een best of van het digitaal wandelnetwerk. De bewegwijzerde wandelingen kan je verkennen aan de hand van de Wandelbrochure 'Op Stap in Dilbeek'. Deze brochure kan je hier downloaden en is gratis verkrijgbaar op verschillende locaties in de gemeente: het zwembad, de sporthallen, het gemeentehuis en Westrand.