Verenigingen gezocht voor uitbating Zomercafé Dilbeek

Geplaatst op di 19.03.2024

Het Zomercafé Dilbeek is met haar negende editie een echte Dilbeekse traditie geworden. Ook in de zomer van 2024 wordt de Kasteelhoeve omgetoverd tot een echte zomerbar, waar sfeer en gezelligheid centraal staan. We bouwen samen met jullie de Kasteelhoeve om tot een ontmoetingsplaats voor alle Dilbekenaren!

Wanneer?

Het Zomercafé opent zijn deuren op iedere dinsdagavond van de maanden juli en augustus. Wij, de gemeente Dilbeek, zorgen ervoor dat de locatie volledig is uitgerust om een zomerbar uit te baten. 

Ieder jaar staat er een Zomercafé in het teken van het Vlaams Feest. In 2024 valt 11 juli op een donderdag, maar we zullen dit feest vieren op dinsdag 9 juli. 

Schrijf je nu in!

Ben je geïnteresseerd om met je vereniging, je buurtcomité of enkele vrienden het Zomercafé in de Kasteelhoeve uit te baten? Laat het ons dan zeker uiterlijk 16 april weten via het inschrijvingsformulier op www.dilbeek.be/zomercafé

Concreet betekent dit dat jullie op één van de dinsdagavonden de uitbating van het Zomercafé opnemen. Jullie voorzien animatie en genoeg helpende handen (20-tal vrijwilligers) zodat alles vlot verloopt. 

De geïnteresseerde uitbaters zullen na het verloop van deze deadline worden uitgenodigd om deel te nemen aan een infosessie waar we ook meteen samen met jullie enkele praktische zaken bespreken. 

Samen sta je sterk

Dankzij het succes van de vorige jaren krijgen we veel aanvragen binnen. We willen ook graag nieuwe verenigingen de kans geven om een plaatsje te bemachtigen en daarnaast moedigen we samenwerking tussen verschillende verenigingen aan. Daarom hebben we enkele “voorrangsvoorwaarden” opgesteld. Voldoet jouw aanvraag aan één of meerdere van deze criteria? Dan maakt ze meer kans op een plaatsje op het Zomercafé (criterium nr. 1 heeft het meest voorrang en zo verder).

  1. Verenigingen die samen inschrijven op het Zomercafé en één (of meer) van deze verenigingen heeft nog nooit op het Zomercafé gestaan.
  2. Verenigingen die samen inschrijven op het Zomercafé.
  3. Individuele verenigingen die nog nooit op het Zomercafé hebben gestaan.
  4. Individuele verenigingen die wel al op het zomercafé hebben gestaan.

Wij zijn op zoek naar een origineel en gevarieerd programma dat avondvullend is (van 20u tot 24u). 
Inspiratie voor muziekgroepen vind je op VI.be, maar ook andere animatie of omkadering is welkom, zoals straattheater, circus, goochelaars, …
Vragen? Neem contact op met team Kunsten via kunsten@dilbeek.be