Veranderingen bij de Lijn vanaf 6 januari

Geplaatst op do 23.11.2023

Vanaf 6 januari 2024 gaat de volgende fase van Hoppin van start. Dat is de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Verschillende aanbieders van openbaar vervoer, waaronder De Lijn, passen hun aanbod stapsgewijs aan om beter te voldoen aan de noden van de burgers. Ook in Dilbeek zijn er wijzigingen aan enkele lijnen.

Lijn R15 Brussel Noord – Ternat – Liedekerke – Denderleeuw

Lijn 355 wordt herdoopt tot de nieuwe lijn R15 en zal rijden tot Denderleeuw station, en niet langer tot Liedekerke station.

Dit is de vroegere lijn 355 en verbindt nu met het nieuwe nummer R15 Brussel, Ternat, Liedekerke en Brussel met Denderleeuw via Groot-Bijgaarden, Sint-Ulriks-Kapelle, Ternat, Wambeek, Borchtlombeek en Liedekerke. 
Waarom? Onderzoek op vraag van de gemeenten Liedekerke en Denderleeuw wees uit dat er meer gebruik zal zijn als de bus naar Denderleeuw station rijdt in plaats van Liedekerke station. Zo kan je nu rechtstreeks reizen tussen de centra van Liedekerke en Denderleeuw.

Lijn R42 Brussel Zuid – Vlezenbeek – Lennik – Leerbeek.

De lijnen 141 en 142 smelten samen tot de nieuwe lijn R42 met als grootste wijziging de niet-bediening van de Nachtegaal en de Linde in Itterbeek.

Waarom? De lijnen 141 en 142 volgden voorheen elk hun eigen reisweg, met in de spits aanvulling van snelbus 140. Lijnen 141 en 142 reden weinig en snelbus 140 werd beperkt gebruikt omdat die vaak in de file stond op de N8. Vanaf 6 januari worden deze lijnen samengevoegd tot één nieuwe lijn R42 die de meest gebruikte deeltrajecten combineert en voortaan ook veel vaker rijdt.

Je reis uitstippelen?

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Vergeet ook de routeplanner niet.

Meer informatie?

Je kan meer informatie vinden op delijn.be/nieuwenet