Uitstap voor 55-plussers naar bloemenstreek Lochristi

Geplaatst op vr 25.08.2017

Naar jaarlijkse gewoonte trekt het lokaal dienstencentrum Breugheldal er in de maand september op uit. Dit jaar brengen we op 21 september een bezoek aan Likeuren De Klok in Serskamp en de bloemenstreek Lochristi.

Voormiddag: Vertrek 8u30 STIPT. We trekken richting Lochristi, waar we een bezoek brengen aan Lochristi Sierteeltmuseum. We worden verwelkomt met een tas koffie en koffiekoek. Dit museum promoot de sierteeltsector en toont het historische en hedendaagse belang ervan aan voor onze streek. Via een gids maak je kennis met de geschiedenis van de sierteelt.

Rondom de pastorie bevindt zich een indrukwekkende tuin, met talloze planten- en bloemensoorten,  gloriëtten en resten van de middeleeuwse omwalling, brug en poorthuis. Deze tuin vormt middenin het dorp een groene long van 6.500 m².

Middag: Middagmaal in Bistro Bloemenlust waar we van Gentse waterzooi smullen (drank op eigen kosten).

Namiddag: We vertrekken richting Oost-Vlaanderen, naar de likeurstokerij De Klok te Serskamp. Hartelijk ontvangst met een tasje koffie en artisanale speculaas. Vervolgens een uiteenzetting over de familiegeschiedenis en de verschillende producten via een bedrijfsfilm. Ook krijgen we een rondleiding in de productieruimte en magazijn waar de likeuren en de advocaat worden geproduceerd. Tijdens het bezoek ontvang je meerdere degustaties. Op het einde is er de mogelijkheid tot aankoop van de producten (niet verplicht). Hierna gaan we huiswaarts Dilbeek.

Enkel voor mobiele 55-plussers.
Prijs: 50 euro per persoon. Participatiepasvwordt toegepast: 12 euro per persoon.

Inschrijvingen: LDC Breugheldal, Itterbeeksebaan 208, 1701 Itterbeek.

Betalen liefst via bancontact