Uit Stappen verkent de deelgemeentes

Geplaatst op do 27.04.2017

Van mei tot oktober organiseert de dienst cultuur en toerisme zes wandelingen in Dilbeek, telkens op de eerste zondag van de maand.

Dit jaar gaan we op zoek naar ‘warme plekken’. Al wandelend ontdekken we bakovens, bruine kroegen en kapelletjes en dit alles in een prachtig kader van het heuvelachtige Pajottenland. Een gids loodst je langs deze plaatsen en vertelt ondertussen leuke weetjes en spannende verhalen over vroeger.

We ontdekken geheime gangen van het Kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle en volgen de vroegere processieroute langsheen verschillende kapelletjes in Sint-Martens-Bodegem. Voor het hele gezin hebben we een buggyvriendelijke familiewandeling voorzien langsheen Begijnenborre en de natuurliefhebbers onder ons zullen zeker en vast genieten van de tocht doorheen de Wolfsputten. Heb je altijd al meer willen weten over de rijke geschiedenis van de groentekwekers? Volg dan onze gids tijdens onze warmoezenierswandeling in Groot-Bijgaarden. Voor de fietsers stippelden we een leuke route uit langs bruine kroegen in Schepdaal en enkele toeristische parels.

De uitstappen starten telkens om 14.30 uur en duren ongeveer twee uur. We wandelen 4 à 6 kilometer, maar eenmalig maken we een fietstocht van 25 kilometer. Ter plaatse dient er € 1 inschrijvingsgeld betaald te worden. Verplicht vooraf te reserveren via de dienst cultuur en toerisme. Alle informatie en vertrekplaatsen kan je nalezen op de website van Toerisme Dilbeek.