't Keperke zorgt voor uitbreiding Herdebeekbos

Geplaatst op wo 29.03.2017

Leerlingen van basisschool 't Keperke en de natuurwerkers van Pro Natura hebben een weiland aan de Herdebeekstraat omgetoverd tot een extra stukje Herdebeekbos in wording.

Twee jaar geleden werd het perceel in de buurt van de spoorwegbrug, dat grenst aan het jonge Herdebeekbos, te koop aangeboden. Het bos, dat in 2014 werd aangeplant, werd toen voorzien van 7000 bomen en 2500 struiken.

De 37 leerlingen van het zesde leerjaar zullen werkten in twee groepen . De ene groep zal de gemengde aanplant uitvoeren, bestaande uit inheemse soorten. Groep twee zal op het terrein zelf, uitleg krijgen over biodiversiteit, de Dilbeekse koesterburen en het belang van bossen. Daarnaast kunnen ze meehelpen bij het opvullen van een groot insectenhotel dat bestemd is voor solitaire bijen en andere kleine insecten.

Het project heeft alleen maar voordelen: de plaatselijke biodiversiteit verhoogd, de Vlaamse Rand rond Brussel wordt weer een stukje groener en de leerlingen doen eens iets anders dan achter de schoolbanken te zitten.