Stand van zaken Baron de Vironlaan

Geplaatst op di 12.12.2023

 

De werken aan de Baron de Vironlaan tussen de N8 en de Berchemstraat zijn deze week gestart. Dit is vroeger dan voorzien: oorspronkelijk werd er gecommuniceerd via de website van Dilbeek dat deze fase pas ging starten op 20 december. De betrokken bewoners ontvangen hierover meer informatie per brief van de gemeente. 

Wat gebeurt nog voor de kerstvakantie aan het stuk tussen de N8 en de Berchemstraat?

De voetpaden worden uitgebroken, de rijbaan zal nog niet uitgebroken worden voor de kerstvakantie. Aan de oneven kant is het uitbreken begonnen aan de N8, aan de even kant is het uitbreken begonnen aan de Berchemstraat.

Verschil met informatie van het infomoment

Tijdens het informatiemoment werd er gezegd dat fase 2 het kruispunt met de Berchemstraat zou zijn en fase 3 het stuk tussen de Berchemstraat en de N8. Gezien de vlotte vooruitgang en omwille van technische redenen zijn fase 2 en fase 3 omgewisseld. Dit werd reeds gecommuniceerd via de website van Dilbeek. Eerst komt dus het stuk tussen de Berchemstraat en de N8 aan de beurt. We wilden het kruispunt namelijk zo lang mogelijk vrijwaren van de werken, gezien dit een belangrijke verbindingsas is doorheen Dilbeek.

Voor de kerstvakantie

De werf is niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers zijn wel toegelaten. Tot na de kerstvakantie is het mogelijk voor plaatselijk verkeer om de werf te betreden, maar dit wordt afgeraden tijdens de werfuren (ongeveer 7u – 15u). De werf is toegankelijk via de Berchemstraat. Parkeren tijdens de werfuren is niet toegestaan. Na elke werkdag zal de toegang tot opritten mogelijk gemaakt worden door steenslag.

Tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zal er niet gewerkt worden op de werf. Parkeren is wel toegestaan tijdens de kerstvakantie, de politie is hiervan op de hoogte. De toegang tot de opritten wordt verzekerd door steenslag na de werfuren.

Na de kerstvakantie

Vanaf 8 januari begint het opbreken van de rijbaan. Als u een bewoner bent, zorgt u ervoor dat u uw wagen tijdig terug buiten de werfzone plaatst.  Aangezien de rijbaan opgebroken wordt, is doorgaand en plaatselijk verkeer niet mogelijk tijdens de werfuren. Fietsers en voetgangers zijn wel toegelaten, maar wees extra waakzaam bij het betreden van de werf. De toegang tot opritten wordt verzekerd door steenslag na de werfuren. Vanaf het gieten van de betonnen boordstenen (schatting begin maart) tot aan het asfalteren, zullen opritten niet toegankelijk zijn.

Afvalophaling

De afvalophaling (restafval, PMD, GFT) is de verantwoordelijkheid van de aannemer. Als u een bewoner bent, gelieve tijdig, de avond voordien, het huisvuil buiten te zetten zodat de aannemer dit kan verzamelen buiten de werfzone. Dit staat anders foutief beschreven in de brief van de aannemer. Papier en karton kan gratis naar het containerpark gebracht worden.

Indien u nog vragen of bezorgdheden heeft, neem dan zeker contact op met openbareruimte@dilbeek.be .