Sportbingo op school - maand van de sportclub

Geplaatst op di 04.09.2018

September is de maand van de sportclub. Het ideale moment om de Dilbeekse erkende sportverenigingen in de kijker te plaatsen. Sport en Gezondheid Dilbeek vzw wil in maand van de sportclub sporten, plezier en een gezonde levensstijl extra aandacht te geven. Dat doen we samen met de verenigingen, maar ook met de Dilbeekse scholen.

Hoe gaan we te werk?

Elke leerling van een deelnemende school* ontvangt een bingokaart met 9 sportieve, gezonde, speelse en eenvoudige opdrachten. Elke opdracht die je volbracht hebt kan je afvinken of laten afstempelen tijdens één van de leuke sportinitiaties. Doe mee en probeer op het einde van de maand september alle negen de opdrachten te volbrengen. 

Alle volledig afgevinkte/bestempelde bingokaarten kunnen eind september afgegeven worden op school. Sport en Gezondheid Dilbeek vzw verzamelt de bingokaarten en er worden door een onschuldige hand tien winnaars getrokken voor een mooie prijs.

Breng je sportclub @ school

Zet alvast woensdag 19 september in jullie agenda. Op die dag is het "Breng je sportclub @ school". Alle leerlingen worden die dag in hun sportoutfit op school verwacht.

In 2018 doet Dilbeek ook mee aan de Sportersbelevenmeer award.  Binnenkort zal onze hashtag: #Sportersbelevenmeer#Dilbeekbeweegt gelanceerd worden.

Iedereen is welkom

Niet alleen via de deelnemende scholen kan je aan de slag tijdens de maand van de sportclub. Verschillende verenigingen zorgen voor leuke initiaties of open lessen. Misschien ontdek je wel een nieuwe sportieve passie. Je kan online inschrijven voor een leuke sportinitiatie of open les.

  • Dilbeekse zwemvereniging
  • Badmintonclub Dilbeek
  • Duikschool Adventure Diving
  • Tendance Academie
  • GBSK Handbal
  • Sint-Sebastiaansgilde (schuttersport)
  • Karateclub Groot-Bijgaarden

Blijf op de hoogte over sporten in Dilbeek en sluit je aan bij de Facebookgroep  “Sport in Dilbeek”.

 

*Sint-Alena, de Kriebel, ’t Keperke, Jongslag, de Vlinder, ’t Klavertje vier, de Klimop en Don Bosco.