Spelletjesavond en groot openingsfeest voor Itterbeek Idee

Geplaatst op wo 06.02.2019

Sinds oktober zijn de leegstaande school- en kloostergebouwen in Itterbeek voor 3 jaar in beheer van de gemeente Dilbeek en Westrand. Ze staan open voor buurt- en verenigingsinitiatieven, waar steeds iets wordt teruggedaan voor de inwoners.

Tijdens een co-creatiesessie op 15 november werden verschillende werkgroepen gevormd die ideeën zullen uitwerken voor de beschikbare ruimtes in de oude vestiging van kleuterschool De Wip. Werkgroepen ontmoetingsruimte, kindruimte, atelierruimte en buitenruimte gingen al aan de slag. Wie zich graag aansluit bij een groep mag een e-mail sturen naar jasmien.jossart@dilbeek.be.

Geef jouw oude spullen een tweede leven

Om de lokalen gezellig en praktisch te kunnen inkleden, kunnen de werkgroepen nog wat materiaal gebruiken. Ze zijn specifiek op zoek naar: salontafels, staan- en tafellampen, kinderstoeltjes, speeltapijten, speelgoed, gezelschapsspelletjes, stevige wandrekken of boekenkasten, muziekinstallatie, knutselmateriaal, leuke snuisterijen, ... Heb jij hiervan thuis iets liggen dat enkel stof ligt te vergaren, laat het ons weten.

Eerste spelletjesavond 13 februari

Benieuwd naar deze nieuwe ruimte? Geïnteresseerd in de werking? Of gewoon zin om even gezellig in onze zetels te komen zitten en een spelletje te spelen met buurtbewoners? Dat kan. Op woensdag 13 februari zal er een eerste spelletjesavond doorgaan vanaf 18u.

Naam en groot openingsfeest op 24 maart

Een nieuwe ruimte, een nieuwe naam. Suggesties? Stuur ze door naar jasmien.jossart@dilbeek.be. We maken binnenkort een shortlist met suggesties en zullen via onze facebookpagina en een flyer een stemming organiseren. Iedereen mag stemmen voor zijn of haar favoriet. Tijdens het groot openingsfeest zal de naam bekend gemaakt worden.

Kom erbij

Naast de facebookpagina van Itterbeek Idee, bestaat er ook een facebookgroep Ik doe mee met Itterbeek Idee. In deze groep kan er naar hartenlust gebabbeld worden, kunnen ideeën uitgewisseld worden en initiatieven op de rails gezet voor het buurtproject in Itterbeek. Iedereen welkom om lid te worden.