Slimme verlichting aan Finse Piste Schepdaal

Geplaatst op vr 08.10.2021

Met de intrede van de herfst en de kortere dagen, is de nieuwe slimme verlichting aan de Finse Piste van Schepdaal meer dan welkom voor de vele joggers. 

Het hele parcours van de Finse piste in de gemeente Dilbeek werd voorzien van 34 armaturen met Interact City-multisensoren van Signify. De slimme, duurzame LED-verlichting zorgt voor veilig sporten en een opmerkelijke energiebesparing terwijl de multisensoren inzichten - zoals licht-, temperatuur- en geluidsmeting - verschaffen die de sportbeleving verhogen.

Door onze Finse looppiste uit te rusten met de slimme volgverlichting, waarop de allereerste multisensor is geplaatst, scoren we als sportgemeente niet alleen een wereldprimeur, maar bewijzen we ook dat we klaar zijn voor de toekomst. Tegelijk verlagen we onze ecologische voetafdruk en dankzij die multisensor maken we het sporten in onze gemeente veiliger én bieden we meer comfort aan onze inwoners.

Met de introductie van geconnecteerd straatlicht met de Interact multisensor wordt een volgende stap gezet richting duurzame gemeenteverlichting: de intelligente volgverlichting krijgt een nieuwe dimensie. Dankzij de inzichten die de multisensor biedt aan de gebruiker, kan de leefbaarheid in een stad aanzienlijk verhoogd worden. Door de geluidsmeting bijvoorbeeld wordt noise management inzichtelijker gemaakt en kunnen problemen zoals geluidsoverlast worden aangepakt.