Samen voor Dagen Zonder Vlees

Geplaatst op wo 01.03.2017

Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. Dilbeek wil samen met jou de uitdaging aangaan.

Voor wie een extra uitdaging wil, inspireren we ook rond minder verpakkingen, minder voedselverspilling, meer seizoensgroenten en meer plantaardige voeding. Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk en ontdekken we hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn.

De voorbije jaren overtuigde Dagen Zonder Vlees al meer dan 90.000 mensen om gedurende 40 dagen duurzamer te eten.

DZV is geen pleidooi voor het volledige vegetarisme, maar een warme oproep om bewust minder vlees en vis te eten. De overconsumptie van dierlijke voeding is immers een van de grote oorzaken van de klimaatverandering.

Wanneer we toch vlees eten, kiezen we best voor lokaal, duurzaam geproduceerd vlees. En ook op het vlak van voedselverspilling en verpakkingen kunnen we onze milieu-impact nog flink verkleinen. Nu België in de top 5 staat van landen met de grootste ecologische voetafdruk ter wereld, is deze actie een krachtig signaal dat wij burgers alvast onze verantwoordelijkheid willen nemen.

Op www.dagenzondervlees.be kan je je inschrijven, je ecologische teller bijhouden en culinaire inspiratie opdoen.

Vorig jaar nam de gemeente voor de eerste keer deel, en hadden we meteen al de tweede positie veroverd. Ook dit jaar hopen we op een succes.

Je vindt ons in de categorie GEMEENTEN & DISTRICTEN: GEMEENTE DILBEEK.

Doe jij iets speciaals voor Dagen Zonder Vlees met je vereniging, school, gezin of vrienden? Of ken jij een geweldig vegetarisch recept?
Laat het ons zeker weten: duurzaam@dilbeek.be

Meedoen kan al vanaf één dag per week. Want elke dag telt.