Rond punt aan Westrand wordt kunstwerk Dil'arte

Geplaatst op wo 30.05.2018

Met Bruegeljaar 2019 voor de deur, hebben de leerlingen van de richting Beeldende en Audiovisuele Kunsten in de kunstacademie Dil’arte rond een hedendaags “Bruegel-landschap” uitgewerkt op het rond punt aan Westrand. Ook in de kunstacademie zelf stellen ze hun werk voor. 

De stenen die al op het ronde punt liggen komen uit een Dilbeekse steengroeve en werden gebruikt om het stadhuis van Leuven mee op te bouwen. de leerlingen gebruiken ze nu als heuvels van hun Pajots Bruegel-landschap. Uit klei werden huisjes, bomen en hedendaagse vervoermiddelen ontworpen en daarna gebakken om hen weerbestendig te maken. Tenslotte werden ze geschilderd met acryl en afgewerkt met bootvernis.

Deze kleine gekleurde keramiek werkjes werden dan op de stenen bevestigd om een miniatuurlandschap te vormen. Het is de bedoeling om dit project een heel jaar te laten staan.

Expo

Drie jaar geleden werd de academie voor muziek, woord en dans een kunstacademie door de opstart van een afdeling beeldende kunst (vanaf september Beeldende en Audiovisuele kunsten). Hier werken 6, 7 en 8 jarigen met papier en karton, klei, gips en beton, water en verf, drukpers en inkt, lucht en plastiek, hout en ijzer, potlood, wasco’s, krijtjes en stiften… 

Vanaf september 2018 zullen ook leerlingen uit het vierde leerjaar van het basisonderwijs bij ons terecht kunnen. Nog een jaar later de kinderen uit het vijfde leerjaar. Om het jaar af te sluiten organiseren de leerkrachten Yo Bisschops en Kristina Minnoy elk schooljaar een schitterende expo. Doorheen de hele academie kan men nog de hele maand juni de werkjes bewonderen die de jonge kunstenaars tijdens het schooljaar maakten.