Parkeren in 1-2-3

Geplaatst op vr 23.02.2024

Wijziging parkeerregeling in Dilbeek-centrum

Vanaf 26 februari geldt een nieuwe parkeerregeling in het centrum van Dilbeek. Zo kunnen de klanten van de ondernemers in de buurt vlotter hun parkeertijd aanpassen aan hun bezoek. 

Uitbreiding parkeertijden

  • In de nieuwe parkeersituatie wordt de maximum parkeerduur in de Verheydenstraat verlengd van 30 minuten naar 1 uur. 
  • Ook de parkeertijd op parking Oudesmidse wordt uitgebreid van 2 uur naar 3 uur. 
  • De parkeertijd op parking Marktplein en in de rest van de blauwe zone in het centrumgebied blijft ongewijzigd op 2u staan. 

Belangrijk om te vermelden is dat de parkeerduur op plaatsen voorzien voor gehandicapten onbeperkt blijft. Tot slot bevinden zich in de omgeving ook een aantal zoenzones. De parkeerregeling in de zoenzones is enkel van toepassing binnen specifieke uren die aangegeven worden op het verkeersbord. Buiten deze tijden geldt de maximale parkeerduur van de blauwe zone waarin de parkeerplaatsen gelegen zijn.

Samengevat “Parkeren in 1 – 2 –3”:

  • 1u parkeren in de Verheydenstraat
  • 2u parkeren op parking Marktplein en binnen de rest van de blauwe zone
  • 3u parkeren op parking Oudesmidse

De nieuwe parkeersituatie gaat in van zodra de nieuwe verkeersborden en wegmarkeringen geplaatst zijn. De uitvoering van deze werken staat gepland in  week van 26 februari.

Beter inspelen op behoeften van ondernemers en bezoekers

Bezoekers kunnen in functie van hun bezoekdoelen kiezen welke parkeerlocatie met bijhorende maximum parkeertijd het meest geschikt is. 

Wie een snelle boodschap wil doen bij één van de ondernemers kan dus bijvoorbeeld kiezen om vlakbij te parkeren in de Verheydenstraat. Door de parkeertijd daar nu te verlengen van 30 minuten naar 1 uur kan de klant nu ook gemakkelijker meerdere boodschappen doen zonder een boete te riskeren. 

Wie een langer bezoek plant, bijvoorbeeld voor een lunch, uitgebreid kappersbezoek of een bezoek aan een van de dienstverleners, kan kiezen om te parkeren op parking Marktplein of parking Oudesmidse. 

Op parking Oudesmidse werd de toegelaten parkeertijd verlengd van 2 uur naar 3 uur om zo alle tijdscomfort te bieden aan de bezoekers. Combinatiebezoeken, bijvoorbeeld winkelen gevolgd door lunch, wordt zo ook gestimuleerd.

Wie liever geen tijdslimiet heeft, vindt zeker een plekje zonder parkeerschijf op wandelafstand.