Op weg naar een hartveilige gemeente

Geplaatst op vr 29.07.2016

Met het installeren van publieke AED-toestellen op de gebouwen aan het Roelandsveld, het Solleveld en sporthal Ten Gaerde zijn de eerste stappen gezet naar een hartveilig Dilbeek.

Om voor de titel van hartveilige gemeente in aanmerking te komen, moeten op publieke plaatsen automatische defibrillatoren of AED-toestellen (automatische externe defibrillator) geplaatst worden, Daarnaast moet een ruim aantal mensen een opleiding krijgen om er mee te leren werken en komt er een campagne om aan de bevolking de locaties van de AED en de toepassingen kenbaar te maken.

De toestellen zijn niet nieuw in Dilbeek. Dilkom en enkele voetbalkantines zijn hebben er al een, maar die hangen binnen. AED-toestellen die buiten hangen zijn beter bereikbaar en kunnen dus meer levens redden. Elke deelgemeente wordt de komende weken van minstens een toestel op de centrale locatie voorzien.

De opleidingen voor het gebruik zullen gebeuren in samenwerking met de sportraad en gebrevetteerde medewerkers van Dilkom. Ook het Rode Kruis zal hierbij betrokken worden bij de start van het komende sportseizoen.