Nieuwe fase voorbereidende werken Masterplan in de Verheydenstraat

Geplaatst op wo 08.03.2017

Volgende week starten de voorbereidende werken voor het Masterplan Dilbeekse kern in de Verheydenstraat.

Op maandag 13 maart is Fase 4 van de voorbereidende werken aan de beurt. Dan gaat Synductis aan de slag in de Verheydenstraat. Fase 4 zal bestaan uit 3 deelfases.

Fase 4.1: week van 13 maart

Deze fase is van aan het kruispunt met de Kasteelstraat en de Sint-Alenalaan tot aan het kruispunt met de Oude Smidsestraat. Tijdens de werken zal er een parkeerverbod zijn voor de volledige lengte van de straat. De handelaars blijven bereikbaar en in de directe omgeving (minder dan 1min stappen) is er een grote parking aanwezig. Het verkeer blijft eenrichting naar de Ninoofsesteenweg toe.

Fase 4.2: week van 20 maart

Dit is het deel tussen de Oude smidsestraat en Ninoofsesteenweg en zal tijdens de week voor 1 à 2 dagen afgesloten worden. Dit wil zeggen dat de Verheydenstraat inrijden via de Ninoofsesteenweg onmogelijk zal zijn. Een omleiding zal voorzien worden, via de Molenbergstraat naar de Roelandsveldstraat ofwel via de Spanjebergstraat naar het centrum. Het verkeer zal geleid worden via de nodige signalisatie. De scholen zullen bereikbaar zijn via de Spanjebergstraat of de Oude Smidsestraat.

Fase 4.3: 27,28 en 29 maart

Deze werken betreffen enkel de Ninoofsesteenweg. Hier zal 1 rijstrook afgesloten worden maar de Verheydenstraat inrijden kan nog altijd. Ook hier zal de benodigde verkeerssignalisatie geplaatst worden.

Geschatte duur: 10 werkdagen (afhankelijk van o.a. weersomstandigheden).