NET Dilbeek - wij werken in teams

Geplaatst op za 25.02.2017

Met een grote actie tegen onkruid zorgen de werklieden van de stroom openbare ruimte ervoor dat ze voor het drukke voorjaar alvast een voorsprong hebben opgebouwd.

Sinds enkele maanden wordt er in teams gewerkt bij de stroom openbare ruimte. Na een inwerkperiode is dat nu echt goed zichtbaar met het project NET Dilbeek.

Er werden een twintig tal hotspot zones geselecteerd om het nieuwe project te testen. Dit zijn zones waar ofwel veel burgers gecentraliseerd wonen, ofwel veel burgers passeren of vertoeven. Deze zones, voornamelijk woonwijken, dorpskernen en verbindingswegen, worden door een volledig team, onder leiding van de teamcoach, integraal onder handen genomen. Doel is de zone op te frissen en zichtbaar netter achter te laten. Hierbij ligt de focus voornamelijk op onkruid, maar ook sluikstort, bladeren,… worden uiteraard meegenomen of verwijderd. 

Er werd gestart in Schepdaal met de wijk Loveld (snoei, onkruid, paden, zwerfvuil,…), waarna het centrum zelf aan de beurt was. Vervolgens komen nog volgende buurten aan de beurt: wijk Reinaert, wijk Wolsem, wijk Zuurweide, centrum Dilbeek, wijk Moortebeek, Brusselstraat, R. Dansaertlaan, centrum Groot-Bijgaarden, Kloosterstraat,…

Geen paniek dus als u een invasie aan werklieden en machines ziet verschijnen, het zal netter zijn bij hun vertrek. Na de evaluatie van deze testfase, kan deze manier van werken uitbreiden naar andere zones en naar meerdere processen.