MOOOV-filmfestival, films met zicht op de wereld

Geplaatst op wo 29.03.2017

Het MOOOV-filmfestival slaat opnieuw zijn tenten op in Dilbeek. Het festival toont films rond verschillende maatschappijthema’s uit alle continenten en geeft het publiek een andere/ruimere blik op de wereld.

Inhoudelijk mikt MOOOV op films tussen cultuur en ontwikkelingssamenwerking, tussen louter artistiek en puur sensibiliserende films. Het gaat om kwaliteitsvolle cinema, artistiek verantwoord met aandacht voor de mensen. Op zondag is er een jongerendag met verschillende workshops voor kinderen vanaf 10 jaar. Ook families zijn er dan van harte welkom.

Zoals de voorbije edities speelt het programma met wereldmuziek een belangrijke rol. Dilbeek is wat dit betreft anders dan de andere festivalplekken. Nieuw dit jaar is de locatie van het MOOOV-Café, Lou’s Plek wordt immers omgetoverd tot MOOOV-Café en na de film kan u hier genieten van een sterk muziekaanbod met enkele grote namen. In het MOOOV-café kan je tijdens deze periode ook genieten van een exotische schotel.

Het MOOOV-festival wordt georganiseerd door de Raad voor Internationale Samenwerking Dilbeek samen met Westrand. De aangesloten verenigingen stellen zich tijdens dit festival aan u voor. U kan er hun fotoreportages bewonderen en hun werking steunen naast de fototentoonstelling van de Colombiaanse fotografe June Juno.

Voor het gedetailleerde programma verwijzen we graag naar de websites van MOOOV en Westrand, of blader online door het programmaboekje.