Mobiliteitsraad zoekt versterking

Geplaatst op ma 21.11.2016

Om volop haar adviserende rol te kunnen blijven spelen, is de mobiliteitsraad (Mora) op zoek naar nieuwe leden.

Mobiliteit is een heikel thema dat ons allemaal nauw aan het hart ligt. Gezien het hedendaags beleid niet kan zonder participatie, werd hiervoor eind 2013 de gemeentelijke Mobiliteitsraad (Mora) opgericht. De Mora heeft als doel het gemeentebestuur te ondersteunen bij het ontwikkelen van een mobiliteitsbeleid in de breedste zin.

De raad heeft een adviserende en ondersteunende functie en komt meerdere keren per jaar samen. De raad kan op eigen initiatief of op vraag advies geven over het gemeentelijk mobiliteitsbeleid en problemen in verband met mobiliteit en verkeer.

Zo heeft de mobiliteitsraad onder meer meegewerkt aan het nieuwe mobiliteitsplan en werd er, naast de verschillende geformuleerde adviezen, een enquête uitgevoerd om het gemeentebestuur beter te informeren over wat er leeft onder de bevolking en waar kleine maatregelen een groot verschil kunnen maken. Ook het recente - door de gemeenteraad unaniem goedgekeurde - fietscharter is in samenwerking met de mobiliteitsraad tot stand gekomen.

Heb je als inwoner van Dilbeek interesse om mee te werken aan de ondersteuning en beleidsvorming inzake mobiliteit en wil je mee nadenken over projecten met een grote mobiliteitsimpact?

Of ben je lid van een vereniging, die in haar statuten het vrijwaren van de verkeersveiligheid en/of leefbaarheid tot doel heeft en die een bewezen werking van ten minste één jaar in Dilbeek heeft? 

Stel je dan voor 28 februari kandidaat en stuur een gemotiveerde, schriftelijke kandidatuur naar de voorzitter van de Mora via yann.robbe@gmail.com of naar de deskundige mobiliteit via ilse.eylenbosch@dilbeek.be .

Ook vertegenwoordigers van scholen en andere adviesraden welkom om aan de raad deel te nemen.