Meer mogelijkheden om te bewegen in open lucht

Geplaatst op za 02.05.2020

Vanaf 4 mei zijn er meer mogelijkheden om te bewegen in open lucht. Hou daarbij steeds rekening met de geldende maatregelen.

Je mag je bijvoorbeeld beperkt verplaatsen om ergens te gaan bewegen. Dat kan gaan om wandelen, joggen, fietsen, maar ook een andere sport in de buitenlucht. Beperk die verplaatsingen. Er zijn geen strikte regels, maar het spreekt voor zich dat een rit van 20 km om ergens te gaan wandelen geen essentiële verplaatsing is. Gebruik je gezond verstand en hou het dichtbij huis. Gebruik de verplaatsing ook niet als excuus om bezoekjes af te leggen aan familie, dat is nog steeds verboden.

Wandelen, joggen en fietsen mag je nu doen in het gezelschap van twee personen die niet onder hetzelfde dak wonen dan jezelf. Dat moeten wel altijd dezelfde twee mensen zijn. 

Sporten op een sportterrein in buitenlucht kan met je eigen gezin en maximum 2 andere personen (steeds dezelfde) met respect voor de nodige afstand. Neem zeker contact op met je club of de uitbaters van het terrein over eventuele specifieke maatregelen. Cafetaria's en kleedkamers zijn gesloten. 

In Dilbeek worden de meeste sportinfrastructuren weer geopend. De Finse pistes, atletiekpiste, buitenpetanquebanen, visvijvers en tennis- en golf).  Het skateterrein, barenpark en de sportterreintjes blijven voorlopig gesloten.