Meer dan 2.000 vrijwilligers op pad tijdens zwervuilactie

Geplaatst op vr 03.05.2024

Tussen 23 maart tot en met 21 april liep er een zwerfvuilcampagne in de gemeenten Beersel, Stad Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Dilbeek. Vrijwilliger van het eerste uur Mieke Margot won dankzij haar engagement een ballonvaart.

Benieuwd naar het eindresultaat?

  • Er gingen meer dan 2281 vrijwilligers op pad om het zwerfvuil te lijf te gaan. 
  • Er werd gemiddeld meer dan 25% van elke gemeente opgeruimd door de deelnemers. In Dilbeek ging het zelfs om 117 geruimde kilometers, goed voor zowat 45% van ons grondgebied. 
  • 286 deelnemers geven ook aan dat ze op regelmatige basis zullen blijven zwerfvuil rapen, eventueel onder de noemer van meter of peterschap!
Wil jij meter of peter worden van een Dilbeekse deelgemeente?

Momenteel kunnen we al rekenen op 10 meters/ peters. Prachtig, maar helpende handen blijven welkom. We streven naar minstens twee vrijwilligers per deelgemeente die zich regelmatig kunnen inzetten. 

Dat betekent dat je je op regelmatige, vrijwillige basis in om zwerfvuil te gaan rapen in je eigen dorp, al dan niet samen met een andere meter/peter die een dorpsgenoot kan zijn. Je kiest volledig zelf je traject en tijdsbesteding.
Materiaal (grijpers, handschoenen, afvalzakken) is gratis ter beschikking bij team openbare ruimte.
Als meter/peter zal je ook uitgenodigd worden op bijeenkomsten met andere vrijwilligers om samen bv. de werking te bespreken.

Nog een praktische mededeling: 

Deelnemers die nog zwerfvuilmateriaal in hun bezit hebben vragen we dit tijdig in te leveren, dit kan iedere voormiddag (tussen 9u-12u) aan het loket van openbare ruimte, Kasteelhoeve, 1ste verdiep.

Nog vragen over dit artikel? U kan hiervoor contact opnemen met de stroom openbareruimte@dilbeek.be of 02/451 68 50