Mediaplatform geeft Dilbeekse jongeren een digitale stem

Geplaatst op wo 24.10.2018

Op maandag 29 oktober vindt er een focusgroep rond media plaats in cultuurcentrum Westrand. Jongeren die mee willen werken aan het mediaplatform voor de Dilbeekse jeugd kunnen er hun ideeën op tafel gooien en mee brainstormen over hoe het platform er uit zou moeten zien.

Het voorbije jaar werkte een groep enthousiaste jongeren samen om de Dilbeekse jeugd in beeld te brengen met JinDtv (Jong in Dilbeek TV). De vaak grappige reportages vanop verschillende jongerenevenementen werden duidelijk gesmaakt door de Dilbeekse jeugd. Op een aantrekkelijke manier werd  de jongerencultuur in beeld met een unieke blik achter de schermen van onder andere het Vijverfestival, Jospop en de Openluchtfuif van Chiro Bodegem. Het succesverhaal krijgt nu een vervolg.

Met de focusgroep rond media wil team jongeren weten welke mediatechnieken jongeren interesseert. Reportages, interviewen, podcasts, blogs, radio, sociale media, het kan allemaal een plaats krijgen binnen het mediaplatform Jong in Dilbeek. We willen jongeren ondersteunen om hen een digitale stem te geven door een platform aan te bieden en hun talenten te helpen ontwikkelen door bijvoorbeeld workshops op maat te organiseren.

De focusgroep heeft plaats op maandag 29 oktober in Westrand vanaf 19.30 uur. Ervaring is niet nodig, iedereen kan deelnemen aan de focusgroep. Meer info is te vinden op www.JinD.be of via jeugd@dilbeek.be.