Maaiseizoen van start

Geplaatst op do 28.03.2024

De lente is in het land! Het maaiseizoen wordt daarom de komende weken opnieuw op gang getrokken in Dilbeek.

Volgens vaste rondes zullen de werklieden zorgen voor regelmatige maaibeurten van het gras op het openbare domein. Grofweg passeren we elke drie weken, als het weer het toelaat. Wees dus niet ongerust wanneer je in jouw buurt nog niet onmiddellijk een maaiploeg ontdekt, we komen er sowieso aan!


Bermbeheerplan
Voor bermen, grachten en de fietssnelwegen (F2, F209 en FR0) volgen we het regime zoals beschreven in het bermbeheerplan. Het bermbeheerplan zorgt ervoor dat het maaien meer specifiek afgestemd is op zowel de ecologische waarde als de verkeerstechnische functie van de berm. We starten er pas met maaien na 15 mei. Afhankelijk van de aanwezige begroeiing zullen bermen over een breedte van 0,5m of de volledige breedte worden gemaaid. In juli wordt deze onderverdeling dan omgedraaid zodat alle bermen uiteindelijk volledig zullen afgemaaid zijn. Maaisel wordt steeds integraal opgevangen en afgevoerd om een soortenrijke vegetatie te stimuleren. 


Extra capaciteit
Ook nog handig om te weten: omdat onze capaciteit binnen de eigen ploegen niet voldoende is om het maaiseizoen te overbruggen, doen we in de periode april-oktober ook beroep op externe firma’s om ons te ondersteunen in het maaien.

Gras dat na het maaien op hoopjes verzameld achterblijft, wordt later door de werklieden opgehaald.


Toch nog vragen? 
openbareruimte@dilbeek.be