Lokaal dienstencentrum annuleert alle activiteiten tot half april

Geplaatst op wo 11.03.2020

Dienstencentrum Breugheldal is genoodzaakt alle dienstverleningen en activiteiten stop te zetten van donderdag 12 maart (voorlopig) tot en met maandag 13 april. Alle activiteiten voor externe gebruikers worden voorlopig geannuleerd of uitgesteld, er worden binnen Breugheldal geen lokalen verhuurd. 

Het gaat om preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19, opgelegd door de Vlaamse overheid. Er zijn binnen het dienstencentrum en woonzorgcentrum Breugheldal vooralsnog geen besmettingen vastgesteld. 

In het kader van nieuwe maatregelen ter bestrijding van verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19, worden lokale dienstencentra immers een tijdelijke sluiting opgelegd door de Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke. “Lokale dienstencentra bieden allerhande activiteiten aan, vaak gericht op ouderen of mensen met een beginnende zorgnood, en die zijn dus extra kwetsbaar voor het coronavirus. We mogen niet overdrijven met maatregelen, maar we moeten er toch voor zorgen dat kwetsbare groepen niet nodeloos risico's lopen", aldus Beke.

We informeren jullie uiteraard zo snel mogelijk van zodra we meer nieuws hebben.