Leerlingen 't Keperke starten schooljaar in nieuw gebouw

Geplaatst op di 04.09.2018

Op zaterdag 1 september werd de uitbreiding van gemeentelijke bassischool ’t Keperke feestelijk geopend. Het is een belangrijke stap in het toekomstplan voor het Dilbeekse basisonderwijs.

De nieuwe lokalen vervangen de 2 vroegere vestigingsplaatsen van de kleuterschool in Itterbeek en brengt de school samen op één locatie. De school kan nu genieten van 8 nieuwe kleuterklassen, 4 nieuwe klassen voor de lagere school, nieuwe ruimtes voor directie en secretariaat en een bijkomende refter. Het nieuwe gebouw is met een kleurrijke loopbrug verbonden met de bestaande lagere school.  

Het gebouw is een voorbeeld van het intelligent stapelen van meerdere functies door de combinatie van de school, het kinderdagverblijf en de ruimte voor de buitenschoolse kinderopvang en dat bovendien in een bijna energie-neutraal gebouw.  Naast een dikke isolatieschil, wordt er warmte gehaald uit de grond via een beo-veld en bij verwarmd via een warmtepomp. Op het dak zijn er bijkomende fotovoltaische cellen geplaatst.