Lancering Certificaat Inbraak Veilig in de politiezone Dilbeek

Geplaatst op do 16.02.2017

De Provincie Vlaams-Brabant drijft de strijd op tegen inbrekers. Met een speciaal certificaat hoopt de provincie inbrekers af te schrikken. Dilbeek is een van de eerste politiezones die met het project aan de slag gaat.

Het aantal woninginbraken blijft in omvang een belangrijk criminaliteitsfenomeen. Vlaams-Brabant kent bijna een verdubbeling sinds 2005, althans volgens wat we weten op basis van de geregistreerde politiecijfers (bron: ANG databank federale politie: 3.873 inbraken in 2005 tot 7.405 in 2015).

Veilig wonen zou vanzelfsprekend moeten zijn maar dat is het helaas niet. Woningen zijn onvoldoende beveiligd. Als stimulans komt er het Certificaat Inbraak veilig dat bewoners beloont voor genomen maatregelen en zo mee werkt aan minder woninginbraken op lange termijn.

De politiezone Dilbeek gaat als eerste van start in het arrondissement Halle-Vilvoorde met het uitreiken van het Certificaat Inbraak Veilig.

Een aanvraag tot het behalen van het Certificaat Inbraak Veilig doe je bij de lokale politie, preventiedienst of via www.diefstalpreventieadviseur.be .