Het recyclagepark komt naar je toe

Geplaatst op vr 05.05.2017

Het mobiele recyclagepark van Haviland kwam afgelopen woensdag naar Dilbeek in de Reinaertwijk. De buurtbewoners konden voor de gelegenheid zo dicht bij huis hun afval binnenbrengen.

De inwoners van de Reinaertwijk werden op voorhand verwittigd van de komst van het mobiele recyclagepark via flyers. Met het gelegenheidsrecyclagepark wil de gemeente samen met Haviland, buurtwerk Dilbeek, Televil en Providentia, de mensen die anders  niet of moeilijk de stap zetten naar het recyclagepark, toch de kans geven om hun afval gescheiden aan te bieden en correct te laten recycleren. Op deze manier leren ze ook de werking van het recyclagepark kennen.

Vaak gaat het om burgers die niet vertrouwd zijn met het inzamelsysteem of die minder mobiel zijn. Restafval wordt namelijk nog steeds verbrand en dit kost de maatschappij handenvol geld. En dat terwijl de meeste afvalstoffen gratis aanvaard worden op het recyclagepark. Door te sorteren wordt niet enkel het milieu gespaard, maar door afval gescheiden aan te bieden kunnen kostbare grondstoffen herbruikt worden. Het is dus niet enkel een financiële besparing voor de bewoners, maar ook een ecologische en maatschappelijke winst.