Gemeentelijke Basisschool Jongslag wint Schoolslag Rode Neuzen Dag

Geplaatst op vr 30.11.2018

De Gemeentelijke Basisschool Jongslag won als eerste basisschool in Vlaanderen op dinsdag 27 november 2018 een Q-music ochtendshow met live-artiest, Milo Meskens. Dit als beloning voor hun acties rond Rode Neuzen Dag.

De directie bokste dit jaar voor Rode Neuzen 12 challenges in elkaar voor alle leerjaren, de leerkrachten en het oudercomité. Minstens 10 ervan moesten lukken. Uiteindelijk lukten ze allemaal: 200 pizza’s maken en verkopen, een luchtfoto maken van de hele school als rode neus, 2000 koekjes bakken en verkopen, een collage maken van 500 foto’s met mensen met een rode neus, zorgen voor een cosy corner op de speelplaats, de kleutertjes maakten per klas een groot schilderij op een canvas en deze werden verkocht in opbod, … Daarbovenop verkochten de kinderen van de school maar liefst meer dan 1000 Rode Neuzen.
Het slagen van alle challenges werd op vrijdag 23 november bekendgemaakt op een slotshow op hun speelplaats, waar ook het oudercomité pronkte met een rood cocktaildrankje om te verkopen. Na een schitterende uitzending van Q-music klopte juf Evi op de piñata en onthulde de totale bijdrage van de school voor Rode Neuzen: 8123,92 euro!

De leerlingen van het zesde leerjaar hielden speciaal voor Sam, Wim en Heidi een logeerpartijtje op school. Zij wilden geen minuut missen van de Rode Neuzen Schoolslag. Ook al de andere kinderen en leerkrachten kwamen verbazingwekkend vroeg de school binnengewandeld.

Jongslag maakt ieder jaar graag opnieuw tijd voor Rode Neuzenacties, dit past perfect binnen hun warme schoolvisie ‘Iedereen gelukkig’.
Jongslag vindt het erg belangrijk om hiernaar te streven met al hun leerlingen, om hen te leren hoe ze met hun gevoelens moeten omgaan. Jong geleerd is oud gedaan.