Enquêteurs van Statbel op pad

Geplaatst op do 05.03.2020

De komende maanden krijgen sommige Dilbeekse gezinnen het bezoek van medewerkers van Statbel, het Belgische bureau voor de statistiek, om deel te nemen aan een enquête naar de inkomens en leefomstandigheden.

Deze enquête geeft jaarlijks een unieke inkijk in de financiêle situatie en levensomstandigheden van de Belgische gezinnen. De resultaten dienen als  input voor diverse beleidsinstrumenten, waaronder het Nationaal Hervormingsprogramma en de armoedebarometer.

Wie geselecteerd is, krijgt eerst een brief. Er is een vergoeding van 30 euro voorzien per gezin. De gemeente is niet betrokken bij de enquête en heeft geen zicht op wie wordt uitgenodigd. Heb je geen brief ontvangen en staat er toch een enquêteur voor de deur, twijfel je over de echtheid van de brief of heb je nog andere vragen, neem dan een kijkje op de website van Statbel. Ja kan ook mailen naar EAK-EFT@economie.fqov.be of tijdens de kantooruren bellen naar het gratis nummer 0800/120.33. Vermeld steeds het referentienummer van de brief.