Eind mei vallen oproepingsbrieven in de bus

Geplaatst op di 21.05.2024

Eind mei vallen oproepingsbrieven in de bus

Iedere inwoner van Dilbeek die stemgerechtigd is zal ten laatste tegen eind mei een oproepingsbrief in de bus hebben ontvangen. Op deze brief zal vermeld staan waar je moet gaan stemmen. Naast het nummer van het stembureau zal ook het adres van het stembureau vermeld staan

Verder zal er een richtuur meegegeven worden waarop je je best gaat aanbieden. Hoewel iedereen kan gaan stemmen tussen 8.00 uur en 16.00 uur, wordt er op de oproepingsbrief een richtuur meegegeven om op die manier het aantal kiezers zo goed mogelijk te spreiden. Hoe meer dit richtuur wordt gevolgd, hoe kleiner het risico op wachtrijen aan het stembureau.

Personen die na 1 april zijn ingeschreven in Dilbeek zullen in hun vorige gemeente moeten gaan stemmen.

Wat als je geen oproepingsbrief hebt ontvangen?
Als je geen oproepingsbrief hebt ontvangen kan je steeds een duplicaat afhalen op de dienst burgerzaken. 

Opgelet: een oproepingsbrief is niet verplicht om te gaan stemmen, tenzij je ook een volmacht hebt gekregen van iemand. In dit geval is het wel verplicht om jouw oproepingsbrief bij je te hebben. 

Je kan een duplicaat aanvragen tot op de dag van de verkiezingen. Je kan ook op zondag 9 juni een duplicaat ophalen op het gemeentehuis tussen 8.00 uur en 16.00 uur.  

Maak gebruik van de digitale oproepingsbrief
De gemeente Dilbeek maakt deel uit van een project dat zal voorzien in een digitale oproepingsbrief. Iedere inwoner die beschikt over een e-Box, zal naast het papieren exemplaar ook een digitale oproepingsbrief ontvangen via deze e-Box. 

Heb je je papieren exemplaar niet ontvangen, maar heb je een e-Box, dan kan je deze digitale oproepingsbrief gebruiken in het stembureau en hoef je dus géén duplicaat te komen aanvragen (tenzij je zou stemmen met volmacht).

Heb je nog vragen?
Neem contact op met team Burgerzaken: burgerzaken@dilbeek.be of 02 451 68 20.