Eerstesteenlegging 't Keperke

Geplaatst op vr 10.02.2017

Met een symbolische eerste steen werd het nieuwbouwproject van 't Keperke voorgesteld. Aan de Keperenbergstraat komen een nieuwe kleuterschool en een kinderdagverblijf.

Er komt een vernieuwde kleuterschool met 8 klassen ter vervanging van de vestigingsplaatsen Bettendries en Kerkstraat. Voor de kinderen van de lagere school heeft men gedacht aan 4 nieuwe klassen ter vervanging van de containers. Verder worden er ook burelen voor directie en secretariaat, een loopbrug naar de lagere school en een uitbreiding van het kinderdagverblijf ’t Bijgaardje voorzien.

Dethier, een groeiende speler in de Vlaamse bouwsector en aannemer van dit project, trekt samen met de Gemeente Dilbeek volop de kaart van het energiezuinige. Sterk geïsoleerde gebouwen voorzien van zonnepanelen. Zo kun je het wel samenvatten. Ook zal er gebruik gemaakt worden van een BEOveld. Dat is een methode om energie in de vorm van koude of warmte op te slagen in de grond. Op deze manier zullen de gebouwen verwarmd worden.

De streefdatum voor het einde van het project is de start van het schooljaar 2018-2019. Heel het project heeft een kostenplaatje van een slordige 4,5 miljoen euro.