Eenrichtingsverkeer in Kasteelstraat

Geplaatst op di 04.08.2020

In de Kasteelstraat is tussen het kruispunt met de Verheydenstraat en dat met de Roelandsveldstraat eenrichtingsvekeer ingesteld. Auto's mogen er enkel nog in de richting van de Stationsstraat rijden.

Het Masterplan van de Dilbeekse kern, dat in 2014 werd goedgekeurd, koos definitief voor een autoluwe dorpskern, waarbij het invoeren van éénrichtingsverkeer centrumuitwaarts in de Kasteelstraat, tussen de Verheydenstraat en de Roelandsveldstraat, één van de keuzes was. Door dit éénrichtingsverkeer in te voeren wordt er een circulatielus rondom de kern bekomen en wordt verkeer dat de kern niet hoeft te doorkruisen hiertoe verhinderd.

Bij de heraanleg van het centrum en ook recent van de Roelandsveldstraat werd met de principes van het masterplan rekening gehouden en werden de ontwerpen hierop afgestemd. Ondertussen is de heraanleg van de Roelandsveldstraat zo goed als afgerond en werd de straat weer opengesteld voor verkeer. De doorstroming is er verbeterd, omdat het parkeren er beter gestructureerd werd.

Daarom voerde de gemeenteraad op 23 juni opnieuw het éénrichtingsverkeer in een gedeelte van de Kasteelstraat in, uitgezonderd voor de bus en fietsers, zodat er opnieuw een circulatielus ontstaat rond de kern en we opnieuw een verkeersluwe dorpskern verkrijgen.   

De verschillende parkings in en rond de kern blijven makkelijk bereikbaar en zullen binnenkort ook bewegwijzerd worden.