Dilbeek in top 10 van populairste wandelingen

Geplaatst op vr 22.03.2024

De vernieuwde website GroeneHalte.be  bundelt wandelingen op de mooiste plekjes van het land die aansluiten op het openbaar vervoer. De wandeling “Op ontdekking langs Trage wegen | Dilbeek-Asse” schittert in de top 10 van populairste wandelroutes.

De route loopt tussen de stations van Dilbeek, Sint-Martens-Bodegem en Asse. Je hebt de keuze tussen een lange variant (Dilbeek naar Asse: 22,5 km) of twee kortere varianten (Dilbeek naar Sint-Martens-Bodegem: 10,5 km, of Sint- Martens-Bodegem naar Asse: 12,5 km).

Op een boogscheut van Brussel kom je in een landschap terecht dat nog vrij is van massatoerisme en industrie: een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.
Je wandelt langs trage wegen. Dit zijn de kronkelende paden, doorsteekjes, veldwegen,… die bedoeld zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer, waardoor je kunt genieten van een wandelervaring in alle rust en sereniteit. Terwijl je stapt op een van deze drie routes, word je omringd door de schoonheid van het landschap met prachtige natuur. Stevige wandelschoenen zijn aangeraden want sommige trage wegen kunnen erg modderig zijn.

Het traject is niet bewegwijzerd, maar je kan de route volgen op je smartphone. Later dit jaar wordt deze wandeling uitgebreid beschreven in onze eerste Groene Halte-wandelgids, samen met 9 andere van onze populairste routes.

Meer info op Wandelen van station naar station | Visit Dilbeek en groenehalte.be/wandelingen/op-ontdekking-langs-trage-wegen/