Dilbeek helpt Stellenbosch hun lokale township-ondernemers te steunen

Geplaatst op di 18.07.2017

Op vraag van de stad Stellenbosch werd een website opgemaakt die lokale ondernemers uit de townships en uit de lokale gemeenschappen in kaart brengt: http://www.viaviastellenbosch.travel/nl

De website is een mooie aanvulling op de bestaande klassieke toeristische sites.

Met deze nieuwe website trachten we meer reizigers in contact te brengen met de oorspronkelijke lokale bevolking. Reizigers die Zuid-Afrika aandoen blijken nog te veel de gekende paden te betreden. We willen hen graag ook achter de schermen laten kijken, in contact brengen met en genieten van de typisch Zuid-Afrikaanse sfeer en gastvrijheid. EN…Zo worden ook deze ondernemers en hun respectievelijke gemeenschap (pen) er beter van .

Viavia Tourism van Joker reizen is ook enthousiast over het initiatief,  verleende toestemming om het concept te koppelen aan de Via Via’s en gaat onze site linken aan hun website. Zo zullen de reisleiders van Jokerreizen bv ook onze adressen in de regio aandoen. Op termijn is het de bedoeling om in het centrum van Stellenbosch een heus Viavia Café op te richten.

Om verdere afspraken over de samenwerking te maken zal Reginald Schaumans, voorzitter van de Raad voor Internationale Samenwerking, begin april naar Stellenbosch afreizen. Guido Kestens, voorzitter van de Dilbeekse Unie van Ondernemers, is in die periode in de buurt op privé-bezoek en sluit ter plaatse aan. Hij zal er  onder andere contacten leggen om een township experience van TRIAS voor te bereiden.

De gemeente werkte verder ook een interessante publicatie uit over de stedenband en onze twee  scholenbanden. Deze brochure kan je terugvinden op de website www.risdilbeek.be of kan je bestellen door te mailen naar david.robberechts@dilbeek.be