Dementievriendelijk Dilbeek nodigt uit voor het toneelstuk OBLIVIUM

Geplaatst op do 17.11.2016

In Keperenberg Itterbeek kan je op maandag 28 november het toneelstuk Oblivium bijwonen van de Theaterfactorij. Dementievriendelijk Dilbeek wil zo mee zorgen voor een genuanceerd beeld over dementie.

We worden allemaal ouder en dat is goed nieuws, alvast wanneer we gezond ouder worden en een kwalitatief leven ervaren.

In Dilbeek tellen we ongeveer 11.000 inwoners die 60 jaar of ouder zijn. 2700 Personen zijn ouder dan 80 jaar. De kans op dementie neemt toe met de leeftijd. In Vlaanderen lijden 122.161 mensen aan dementie. Voor Dilbeek wordt dit aantal geschat op 869 personen (2015).

De kans dat we van dichtbij of veraf  in aanraking komen met dementie is groot : bij familie of vrienden, in onze buurt of de brede omgeving. We zijn dan ook met velen om de levenskwaliteit van mensen met dementie mee te bepalen.

De beeldvorming over dementie is vaak eenzijdig en negatief. Het OCMW van Dilbeek werkt al verschillende jaren samen met de Vlaamse Alzheimerliga en het expertisecentrum dementie MEMO voor de  organisatie van ontmoetingsavonden dementie. We streven naar een genuanceerde beeldvorming en nodigen iedereen uit voor de vertoning van dit toneelstuk. Na de vertoning is er naast een drankje / hapje ruimte en tijd voor vragen bij de aanwezige medewerkers. Er is ook een informatiestand.

OBLIVIUM wordt gebracht door de Theaterfactorij op maandag 28 november om 20 uur in zaal Keperenberg te Itterbeek. Gratis maar wel inschrijven bij sociaalwoonenzorg@ocmwdilbeek.be of 02 451 43 70. Voor dit initiatief kreeg de werkgroep de steun van de Provincie Vlaams Brabant en de Dilbeekse Seniorenraad.