In de kijker: extra sfeer in de Marie-Henriettelaan

Geplaatst op ma 04.01.2021

De bewoners van de Marie-Henriettelaan lieten corona niet de bovenhand nemen en zorgden samen voor extra sfeer in hun straat. Dit deden ze door lichtdecoratie, vuurkorf, fakkels, kunstwerken,... in het straatbeeld te zetten.

Tijdens de eerste lockdown kwamen de buren dagelijks om 20 uur samen naar buiten. Tijdens deze 2 maanden kwamen de buren samen, mits de nodige afstand, om steun te bieden aan het medisch personeel.
Er werden nieuwe banden gecreëerd. Er ontstond solidariteit én betrokkenheid tussen de buren. Er werd zelfs een WhatsApp groep gemaakt om zo snel afspraken te maken en, indien nodig, elkaar te helpen.

Tijdens de tweede lockdown werden de buren gestimuleerd om positief te blijven. Hierdoor ontstond het idee om de straat te decoreren met verlichting, kunstwerken,...
Bewoners van andere straten genieten ook van deze verlichting. Sommigen rijden via de Marie-Henriettelaan naar huis om de positiviteit te voelen in deze straat.

Wij willen iedereen van de Marie-Henriettelaan, maar ook elke andere Dilbekenaar bedanken om zo positief te blijven tijdens deze tijden en er het beste van te maken!