Aanmeldingsperiode basisscholen van start

Geplaatst op wo 09.01.2019

Op 25 januari eindigt de aanmeldingsperiode voor kindjes van personeel en broertjes en zusjes van al ingeschreven kindjes in de Dilbeekse scholen. Vanaf 1 maart kan iedereen aanmelden, op basis van het inschrijvingsticket kan er in mei worden ingeschreven. 

Net als de voorbije jaren werken alle Dilbeekse kleuter- en lagere scholen met een centraal aanmeldingsregister. De wachtrijen aan de schoolpoort behoren dankzij het systeem tot het verleden. Door de grote populariteit van de Dilbeekse scholen is de vraag naar plaatsen op de Dilbeekse schoolbanken nog steeds groter dan het aanbod. Daarom houdt het systeem rekening met de schoolvoorkeur en met de afstand tussen de woonplaats (domicilie) van het kind en de school. Zo geven we kinderen in de buurt meer kans om een plaats te bemachtigen.

Half december startte de aanmeldingsperiode in Dilbeek voor broers/zussen en kinderen van personeel. De betrokken ouders kunnen hun kind aanmelden via de website https://aanmelden.dilbeek.be. De aanmeldingsperiode voor deze voorrangsgroepen loopt tot vrijdag 25 januari tot 12 uur. Het tijdstip van aanmelden heeft geen invloed op de rangschikking: er moet enkel aangemeld worden binnen de 2 voorziene weken. Ouders krijgen begin februari het bericht of hun kind een plaats kreeg toegewezen. Effectief inschrijven gebeurt na telefonische afspraak met de school en dit in de periode van dinsdag 5 februari tot 25 februari.

Alle andere kinderen kunnen aangemeld worden vanaf vrijdag 1 maart om 9 uur tot en met vrijdag 29 maart om 12 uur. Ook hier heeft het tijdstip van aanmelden geen invloed op de rangschikking. 
Ouders mogen het inschrijvingsticket en/of de weigeringsdocumenten verwachten op maandag 29 april. Effectief inschrijven gebeurt in de periode van maandag 6 mei tot vrijdag 24 mei na telefonische afspraak.

Ouders die de aanmeldingsperiode gemist hebben, kunnen zich vanaf 28 mei nog melden op de scholen tijdens de vrije inschrijvingsperiode. Dan geldt wel weer het principe wie het eerste komt, krijgt als eerste een plek. Aangezien er in mei nog weinig tot geen plaatsen beschikbaar zullen zijn, raden we alle ouders aan zeker gebruik te maken van het aanmeldingssysteem.

Alle informatie is terug te vinden op de website https://aanmelden.dilbeek.be

Is er iets onduidelijk of word je graag geholpen bij de aanmelding? Neem gerust contact op met de welzijnsloketten:

Koetshuis 
de Heetveldelaan 10
1700 Dilbeek
02 451 69 55
aanmelden@dilbeek.be

Openingsuren:

  • Maandag van 9 tot 12 uur
  • Woensdag van 9 tot 12 uur
  • Donderdag van 14 tot 19 uur

Welzijnscampus Nieuwenbos
Bosstraat 84
1702 Groot-Bijgaarden
02 451 69 43

Openingsuren:

  • Maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur
  • Woensdag van 14 tot 16 uur
  • Donderdag van 17 tot 19 uur

Administratief Centrum
Itterbeeksebaan 210
1701 Itterbeek
02 568 05 00

Openingsuren:

  • Maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur
  • Woensdag van 14 tot 16 uur
  • Donderdag van 17 tot 19 uur