Aan de slag tegen zwerfvuil

Geplaatst op di 30.11.2021

In het infoblad van oktober 2021 en via sociale media werd er in een enquête gepeild naar jullie grootste ergernissen. Wat blijkt? De top drie van jullie grootste ergernissen wordt gevormd door zwerfvuil op de eerste plaats met 24% van de stemmen, gevolgd door sluikstort (13%) en foutparkeerders op de stoep/fietspad op de derde plaats (12%).

Het Dilbeekse bestuur blijft niet bij de pakken zitten en wil onmiddellijk acties vastknopen aan deze vaststellingen. Daarom wordt er werk gemaakt van de grootste ergernis zwerfvuil!

Hoog tijd om de oorzaak aan te pakken

Onze vele vrijwilligers ruimen dagelijk zwerfvuil op, waarvoor een welgemeende “dankjewel”, maar daarmee wordt de oorzaak niet aangepakt.  Hoog tijd om daar iets aan te doen.

De ergernis leef niet alleen in Dilbeek, maar zowat overal in Vlaanderen.  Daarom stelt OVAM handhavers ter beschikking die repressief zullen optreden tegen mensen die zwerfvuil achterlaten.  Ook Dilbeek zal beroep doen op deze extra handhavers. 

Als er een papiertje, een sigarettenpeuk, of eender wat op grond wordt gegooid, of er wordt een pizzadoos, een blikje drank, hondenpoep, of eender wat achtergelaten op het openbaar domein, dan is de kans groot dat één van onze handhavers dit ziet en een GAS-boete uitdeelt.

Op deze manier kunnen wij Dilbeek een stukje mooier maken.