Buurtbakkers - Ontmoet Jacqueline

Ontmoet Jacqueline Nardi

Jacqueline trakteerde de anderen op haar recept voor Biscuit de Savoie. Ze woont intussen 35 jaar in Dilbeek en is een graag geziene deelnemer aan de buurtactiviteiten zoals de soepbedeling. 

"Koken is wat ik het liefste doe. Voor mij was het dan ook geweldig om over verschillende internationale desserts te leren. Hoewel ik meestal niet van hele zoete desserts houd, waren de lekkernijen die ik hier heb geproefd heerlijk. We lachten veel en hebben zoveel gepraat dat we elkaar echt leerden kennen. Ik heb zelf al enkele recepten van de andere dames geprobeerd en ze zijn perfect gelukt.”

Hoewel ik veel tijd doorbreng met het zorgen voor mijn moeder, vind ik ook plezier in het oppassen op mijn kleindochter en in het ontdekken van nieuwe dingen. Ik heb een passie voor musea, tentoonstellingen en klassieke muziek.

Ik doe ook graag mee met de andere buurtprojecten zoals het leren werken met een smartphone. Nu heb ik een app om te wandelen in de buurt, zodat ik niet meer verdwaal. Ik ben nieuwsgierig naar de toekomstige activiteiten en hoop dat de Dilbekenaren zien wat we allemaal samen doen, want er zijn zulke leuke projecten!
 

Recept van de Biscuit de Savoie van Jacqueline

Biscuit de Savoie (voor 6 personen)

Ingrediënten:

• 4 eieren 
• 125 gram suiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 60 gram bloem 
• 30 gram maizena 
• 1 koffielepel bakpoeder
• 1 snuifje zout 
• Een klontje boter 
• Springvorm van 22 cm of cakevorm van 25 cm

Bereidingswijze: 

  •  Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  •  Beboter de springvorm en bestrooi deze licht met bloem.
  • Doe de eierdooiers, suiker en vanillesuiker in een kom. 
  • Mix tot je een lichtgeel, schuimig mengsel krijgt (ruban). 
  • Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder boven het eimengsel en meng voorzichtig met een houten lepel.
  • Voeg een snuifje zout toe aan de eiwitten en klop deze tot stevige pieken.
  •  Meng eerst een kwart van de opgeklopte eiwitten door het deeg om het luchtig te maken. 
  • Voeg vervolgens voorzichtig de resterende eiwitten toe met een houten lepel, zodat de luchtigheid behouden blijft. 
  • Giet het deeg in de voorbereide vorm. 
  • Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker schoon uit het midden komt. 
  • Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster zet om volledig af te koelen.