Buurtbakkers - Ontmoet Fatima

Ontmoet Fatima El Bouaslaoui

 Fatima is 39 jaar en van Marokkaanse origine. Ze heeft een zoon van 13 jaar en woont sinds 2009 in Dilbeek. Hoewel haar moedertaal Frans is, is ze momenteel hard bezig om Nederlands te leren. Fatima geniet van het leven in Dilbeek, waar het voor haar rustig en aangenaam wonen is. Ze waardeert de nette omgeving en de vriendelijke mensen in de buurt.


Een van de meest memorabele ervaringen voor Fatima was haar deelname aan het Buurtbakkersproject. Ze vond het heerlijk om met de andere vrouwen samen te bakken, van elkaar te leren en te ontdekken hoe ieder zijn eigen desserttradities heeft. En natuurlijk was het hoogtepunt het proeven van al die heerlijke desserts. Ze heeft een speciale liefde ontwikkeld voor een rijsttaart die tijdens het project werd gemaakt. Ze vond die zo geweldig dat ze hem sindsdien al meerdere keren zelf heeft gebakken. "Het was verrukkelijk," zegt ze met een glimlach.


Tijdens het project stelde Fatima haar eigen Marokkaanse biscuit met wafers voor aan de groep, en het was een groot succes. Iedereen smulde ervan en vroeg haar achteraf om het recept. Voor Fatima is koken meer dan alleen een bezigheid; het is een passie. 

Naast haar liefde voor koken houdt ze er ook van om wandelingen in de buurt te maken en even een frisse neus te halen.
Dit Buurtbakkersproject was de eerste buurtactiviteit waar ze aan deelnam, omdat ze vaak druk bezig is, vooral met het ondersteunen van haar zoon die fanatiek aan basketbaltraining doet bij Ten Gaerden. 

Ondanks haar drukke schema kijkt Fatima met veel plezier terug op het project en hoopt ze in de toekomst vaker deel te kunnen nemen aan dergelijke initiatieven in de buurt.
 

Recept van Fatima's koeken

Ingrediënten (voor 100 balletjes):


•    4 eieren
•    1 tas suiker
•    Halve tas zonnebloemolie
•    1 zakje vanillesuiker
•    1 zakje bakpoeder (15g)
•    250 g boter
•    Hazelnootpasta (Delinut)
•    Centwafers
•    Ongeveer 1 kg bloem


Instructies:


•    Kook de eieren (hardgekookt, 11 a 12 min).
•    Rasp het eigeel (eiwit is niet nodig).
•    Voeg boter, suiker en vanillesuiker toe en meng goed.
•    Voeg de olie toe en meng goed.
•    Voeg de bloem en bakpoeder toe.
•    Rol balletjes en bak 20 minuten op 180°C.
•    Steek de chocopasta in een kom en verwarm enkele minuten in de microgolfoven.
•    Rasp de centwafers in een aparte kom.
•    Rol ze daarna in chocopasta en geraspte centwafers.