Buurtbakkers - Ontmoet Cindy

Ontmoet Cindy Dedoncker

Cindy, een Dilbekenaar woont inmiddels al tien jaar hier, maar heeft haar roots in Halle. Op negenjarige leeftijd verhuisde ze naar Dilbeek omdat haar moeder hier een eigen zaak begon. 

Cindy blijft actief door vrijwilligerswerk te doen bij Thim, de buurtwerker. Ze helpt regelmatig en wandelt vaak met het hondje door de buurt.
Ze woont met veel plezier in de Reinaertwijk, een wijk die gekenmerkt wordt door veel groen. Dit is ideaal voor het hondje en zorgt voor een rustige omgeving, terwijl Dilbeek tegelijk alles biedt wat men nodig heeft. Het ligt dicht bij de stad, waardoor alles makkelijk bereikbaar is.

Een van de hoogtepunten in Cindy’s buurtactiviteiten is het meedoen aan de Buurtbakkers. Ze vindt het een geweldig initiatief waar ze veel van heeft geleerd. Het samenkomen met vrouwen uit de buurt en het ontmoeten van nieuwe mensen geeft haar veel voldoening. De desserts die haar het meest bijbleven, zijn de hoorntjes en de egeltjes, die bijzonder lekker waren.

Onlangs is ze begonnen met aquagym in Dilkom, wat ze ook samen met een buurvrouw doet. Ze vindt het een leuke activiteit om fit te blijven. Daarnaast helpt ze graag mee met de voedselbedeling en bezoekt ze af en toe een zieke buurtbewoner om eten langs te brengen.

Hoewel het soms lastig is om met de onzekerheden in de buurt om te gaan, zorgt Thim voor een goede communicatie met de gemeente en de provincie, waardoor veel zaken opgevangen worden. Dit draagt bij aan een fijne woonomgeving, waarin Cindy zich al tien jaar gelukkig voelt.

 

Recept van Cindy's Rijsttaart

Deeg:

•    125GR melk + ½ pakje gistRijsttaart
•    250GR bloem
•    50GR boter
•    25 GR Kristalsuiker
•    5GR zout
•    1 ei
 

Instructies:


•    Melk met gist mengen (vingers).
•    Voeg het ei toe in de keukenrobot.
•    Weeg de rest van de ingrediënten af en meng ze in de keukenrobot.
•    Laat het 10 minuten opkomen, kneden, en opnieuw 5 minuten laten opkomen.


Rijstpap (dag op voorhand maken):


•    800 ML melk
•    140 GR rijst
•    140 GR kristalsuiker
•    Alles samen in een kookpot en laten koken
•    Eens aan de kook, laten sudderen op een lager vuur tot een pap