Brusselstraat Sint-Ulriks-Kapelle: Heraanleg wegenis en aanleg fietspaden

Wat doen we?

Tussen het einde van het fietspad, net voorbij de Molenstraat, tot net voor de kleuterschool, en tussen het kruispunt met de Zavelstraat tot aan het kruispunt met de Assestraat, worden aanliggende verhoogde fietspaden aangelegd, van 1m75 breedte, langs beide kanten van de straat. Voetpaden worden hier enkel voorzien waar nog ruimte overblijft.

In het centrum van Sint-Ulriks-Kapelle, ongeveer midden in het projectgebied, wordt een vaste zone 30 ingevoerd, daar wordt geen fietspad aangelegd maar mengen de fietsers zich op de rijbaan met het andere verkeer, en worden er brede voetpaden voorzien.

Wanneer starten de werken?

De werken starten op 6 mei 2024! De werken zullen in 3 fases uitgevoerd worden. 

Aannemer DM Roadbuilding zal starten met Fase 1 ter hoogte van het kruispunt Brusselstraat met Drie Hofveldenlaan. 

Fase 1: vanaf Kruispunt Drie Hofveldenlaan tot het kruispunt Krekelendries

Fase 2: vanaf kruispunt Krekelendries tot kruispunt Zavelstraat

Fase 3: vanaf kruispunt Zavelstraat tem kruispunt Assestraat

Presentatie bewonersvergadering

Presentatie bewonersvergadering

Veel gestelde vragen

Wat tijdens de werken met het verkeer?

Algemeen is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Er is een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer. De plaatselijke bewoners zullen zoveel als mogelijk toegang hebben tot hun woning. In de werkzone mogen geen wagens geparkeerd worden op de rijweg tussen 6u30 en 18u30. ’s Avonds en in het weekend is dit wel mogelijk waar de werken het toelaten om met de wagen tot voor de woning te kunnen komen voor te laden en lossen. Te voet en met de fiets is de woning evenwel altijd bereikbaar.

Let op! De planning kan steeds gewijzigd worden afhankelijk van de weersomstandigheden.

Er zullen ook een aantal eenrichting straten ingevoerd worden in aangrenzende straten om het sluipverkeer die door de werken zou kunnen ontstaan tegen te gaan

Hoelang duren de werken?

De werken zijn voorzien te eindigen tegen het begin van 2025. 

Dit kan echter door verschillende omstandigheden nog verschuiven. 

Wat met de (doodlopende) straten die aan de Brusselstraat uitkomen

Er zijn een aantal door-/doodlopende straten die hun toegang hebben via de Brusselstraat. We zullen samen met de aannemer deze kruispunten zo lang als mogelijk openhouden zodat de straten toegankelijk blijven. 

Wanneer de straat niet toegankelijk is zullen de bewoners per brief op de hoogte gebracht worden. We trachten hier ook een timing van afsluiting bij te zetten, deze is echter wel afhankelijk van de weersvoorspellingen en kan dus verschuiven 

Blijft mijn woning toegankelijk?

Jullie woning zal altijd toegankelijk blijven te voet en met de fiets

Met we wagen gaan we trachten buiten de werfuren toegang tot de woning te behouden. Zodat jullie ook altijd op jullie eigendom kunnen parkeren

Waar moet ik parkeren?

Algemeen is er een parkeerverbod in de werfzone om de werken vlot te laten verlopen. 

We proberen de opritten zo lang als mogelijk toegankelijk te houden, parkeren op straat kan buiten de werkuren op voorwaarde dat de auto's voor de start van de werkdag weg zijn en ze de doorgang niet versperren.  

Wat met de ophaling van huisvuil en dergelijke?

De ophalingen van huisvuil, PMD, glas en papier in de werfzone worden uit noodzaak gewijzigd:


Huisvuil en PMD (afval in zakken) worden door de aannemer verzameld de ochtend van de ophaling. U dient de afvalzak(ken) de avond voordien buiten te zetten. Personen die hun afvalzak vergaten buiten te zetten, krijgen de week nadien een nieuwe kans.


Met glas en papier (afval zonder zakken) kan u gratis terecht in het recyclagepark te Groot- Bijgaarden. Glas en papier kan door de aannemer niet verzameld worden en dient u zelf naar het recyclagepark te brengen gedurende de werken.

 

De ophalingen van huisvuil, PMD, glas en papier in de aangrenzende straten worden wanneer de straat afgesloten is uit noodzaak gewijzigd: 

Huisvuil en PMD (afval in zakken) dienen jullie de ochtend van de ophaling te plaatsen op de Brusselstraat. U dient de afvalzak(ken) de avond voordien buiten te zetten.


Met glas en papier (afval zonder zakken) kan u gratis terecht in het recyclagepark te Groot- Bijgaarden. Glas en papier kan door de aannemer niet verzameld worden en dient u zelf naar het recyclagepark te brengen gedurende de werken.

 

Wat met de post- en pakketjes bedeling?

De post en pakketjes zullen (normaal) geen hinder ondervinden. 

Omleiding van de werken

Tijdens FASE 1 is er een omleiding voorzien via:

  • Molenstraat
  • Bodegemstraat
  • Ninoofsesteenweg
  • Vlaanderenlaan

Updates

Week 10/6: De boorstenen zijn geplaatst en de fundering is ook klaar gestoken. Maandag 17/06 gieten we de onderlaag asfalt en starten we aan het 2de deel van de 1ste fase. We werken tot aan het kruispunt met de Krekelendries. 

Week 3/06: We versterken de ondergrond en alles zetten we klaar om eind deze week de boordstenen te plaatsen. 

Week 27/05: Volle gas vooruit! Fluvius heeft alle gasleidingen verplaatst waardoor wij de werken vlot kunnen laten doorlopen! Momenteel zijn we nog de rioolaansluitingen aan het aanpassen, klaar om de opbouw van de weg te beginnen! 

Week 20/05: het slechte weer speelt parten net zoals de gasleiding dit in de weg ligt. 

07/05/2024: Fluvius legt momenteel nog een extra kabel voor alles afgewerkt gaat worden. De aannemer zal maandag verder werken

06/05/2024: De werken zijn gestart! De aannemer verwijdert momenteel de asfalt en gaat beginnen met de voorbereidingen voor de kleinschalige riolering herstellingen.