We plaatsen opnieuw bladkorven

Geplaatst op ma 09.10.2023

Deze herfstperiode (midden-eind oktober) worden opnieuw bladkorven geplaatst in de buurt van openbaar groen. De korven hebben als doel het aantal bladeren op straat en voetpad te verminderen en daardoor onder andere het verstoppen van rioolkolken en slip-/uitglijdgevaar te voorkomen.

Omdat de aangelanden volgens het politiereglement zelf moeten instaan voor het onderhoud van de stoep wil het bestuur de burgers een hulpmiddel geven om zoveel mogelijk afgevallen bladeren (afkomstig van bomen op openbaar domein) in de bladkorven te verzamelen.

Woon je in de buurt van een bladkorf en wens je er gebruik van te maken, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van volgende regels:

  • De korf is alléén bedoeld voor bladeren afkomstig van bomen op openbaar domein (straat, stoep of plein);
  • Takken of andere vormen van afval worden niet geaccepteerd;
  • Bij misbruik wordt de korf verwijderd en niet teruggeplaatst.

De bladkorven zullen geregeld worden leeggemaakt. Op deze manier kan je in samenwerking met je medebewoners de straat bladvrij houden. Wij vragen jullie vriendelijk om mee een oogje in het zeil te houden, opdat de korf wordt gebruikt waarvoor hij is bedoeld.

De bladkorven dienen niet als inzamelplaats van snoeisel uit de privétuin of ander afval. Dergelijk afval breng je naar het gemeentelijk containerpark.